Fondacija Divac / Infostan

Akcija za pomoć najugroženijim jednoroditeljskim porodicama u Beogradu

Fondacija Ana i Vlade Divac u saradnji sa JKP „Infostan tehnologije” realizuje još jednu akciju sa ciljem prikupljanja sredstava za nabavku paketa sa osnovnim životnim namirnicama za najugroženije jednoroditeljske porodice na teritoriji Grada Beograda. Roditeljstvo je posebno izazovno ukoliko nisu zadovoljene ni osnovne životne potrebe, naročito u doba pandemije.

Prepoznajući jednoroditeljske porodice kao jednu od najugroženijih grupa u našem društvu, Fondacija Ana i Vlade Divac već više od deceniju pruža pomoć samohranim roditeljima sa jednim detetom ili više izdržavane dece kroz stambeno zbrinjavanje, direktnu humanitarnu pomoć i podršku u započinjanju i razvoju malog biznisa.

Svi žitelji Beograda koji su u mogućnosti da pomognu, željeni novčani iznos mogu, bez provizije, uplatiti dobrovoljno putem uplatnice koju su dobili uz decembarski račun Infostana.

Takođe, građani mogu donirati i online putem sajta Fondacije Ana i Vlade Divac.

U prošlogodišnjoj akciji u saradnji sa JKP „Infostan tehnologije” prikupljeno je 2.109.400 dinara za nabavku paketa sa osnovnim životnim namirnicama za 600 jednoroditeljskih porodica, a akciji se priključilo 4.878 Beograđana i Beograđanki.

U prethodne četiri godine u saradnji sa JKP „Infostan tehnologije” obezbedili smo više od 2.000 paketa osnovnih životnih namirnica za najsiromašnije jednoroditeljske porodice.