Ariel podržava sadnju

Ariel podržava Divac Fondaciju u sadnji drveća

Ariel, jedan od vodećih brendova kompanije Procter&Gamble, podržava nameru Divac Fondacije da zasadi mlade sadnice drveća u parku na Ušću, koja je deo kampanje „Svaki stepen je važan. Svako drvo je važno”.

Ariel je pokrenuo kampanju „Svaki stepen je važan. Svako drvo je važno”, sa ciljem da podigne svest o pozitivnom uticaju smanjenja temperature prilikom pranja veša na životnu sredinu. Smanjenjem temperature pranja veša za samo 10°C, može se smanjiti emisija ugljenika u ciklusu do 35%, što iznosi čak 3,5 miliona tona CO2 godišnje!

Kampanju su podržali Maja Nikolić, Dragana Mićalović, Milan Vučićević i Jasmina Tarbuk, koji su zajedno učestvovali u zanimljivoj i edukativnoj emisiji na temu ekologije, emitovanој na Ariel YouTube stranici.

„Svesni smo da, kao kompanija, imamo važnu i odgovornu ulogu, kako zbog naših proizvoda, tako i zbog akcija koje sprovodimo, kao i važnosti pozitivnog uticaja koji brendovi i kompanija mogu imati u lokalnim zajednicama. Naša ambicija je da postignemo neto nultu emisiju gasova u svim našim akcijama i lancu snabdevanja do 2040. godine. Imamo jasne, naučno potkrepljene ciljeve za 2030. godinu i znamo da će postizanje neto nulte emisije do 2040. godine zahtevati inovacije, kreativnost i partnerstva. P&G i njeni brendovi će nastaviti da pružaju potrošačima alate i informacije o tome kako male akcije kod kuće mogu doprineti ovim promenama, a uz vrhunske proizvode koji olakšavaju donošenje održivih izbora, bez kompromisa u pogledu rezultata. Verujemo da male promene kod kuće mogu imati veliki uticaj na našu planetu”, istakao je Razvan Resmerita, direktor komunikacija kompanije Procter&Gamble za jugoistočnu Evropu.

U Evropi, u proseku do 60% emisija gasova sa efektom staklene bašte prilikom pranja veša dolazi zbog zagrevanja vode. Iako postoji verovanje da pranje veša na 30 stepeni nije tako efikasno kao pranje u toploj vodi, Ariel je kreirao posebno dizajnirane „Ariel all in one pods”, koje daju besprekorne rezultate čak i u hladnoj vodi.

Strateški partner kompaniji u akciji pošumljavanja Srbije je Fondacija Ana i Vlade Divac. Kako su istakli iz Fondacije, sve ozbiljnija ekološka situacija, kao i važnost smanjenja zagađenja i poboljšanja kvaliteta vazduha, podstakla ih je da, uz podršku, kompanije P&G i brenda Ariel pomognu pošumljavanje u Beogradu.

„Fondacija Ana i Vlade Divac je posvećena unapređenju uslova za kvalitetno odrastanje dece i mladih širom Srbije. Srećni smo zbog dugogodišnjeg strateškog partnerstva sa kompanijom Procter&Gamble, sa kojom zajedno radimo na velikom broju važnih projekata kao što su obnova i opremanje vrtića, škola i porodilišta”, istakao je Uroš Delić iz Fondacije Ana i Vlade Divac. 

Procter&Gamble brendovi nastavljaju sa društveno odgovornim kampanjama i u narednom periodu, sa ciljem unapređenja životnih uslova u zajednici u kojoj posluju.