Automobil i računari za Institut za majku i dete

Automobil i računari za Institut za majku i dete

Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić” na Novom Beogradu dobio je automobil i devet računara, kao donaciju kompanije Jetel (Yettel). Računari su poklonjeni odeljenjima Ortopedije i traumatologije, Intrahospitalnih infekcija, EMG kabinetu, Amfiteatru IMD i Informatičkoj službi. Takođe, sedamnaest bolničkih soba na odeljenju hematologije dobilo je televizijski pristup kroz Hipernet TV Boks paket.

„Deca koja duže borave na Institutu ponekad se osećaju usamljeno i izolovano od vršnjaka. Zahvaljujući pristupu internetu i računarima, moći će da budu u kontaktu sa svojom porodicom i drugarima, a sada mogu da gledaju i omiljene crtane filmove na televiziji. Verujem da će im to boravak u bolnici učiniti koliko je moguće lakšim i prijatnijim”, rekao je direktor Instituta za majku i dete, prof. dr Radoje Simić.

Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić” na Novom Beogradu je najveća dečja zdravstvena ustanova u Srbiji, sa 400 bolničkih kreveta i oko 1000 zaposlenih.

U Institutu se godišnje obavi oko 220.000 pregleda, hospitalizuje oko 22.000 dece, oko 18.000 ostaje na dužem lečenju, a doktori urade oko 8.000 operacija i intervencija.