Dobročinitelj 2022 Coca Cola

Coca-Cola HBC Srbija dobitnik je priznanja „Dobročinitelj“ za 2022. godinu

Coca-Cola HBC Srbija je u prethodne dve godine, u saradnji sa partnerima, pružila vrednu pomoć za odbranu od virusa korona u proizvodima i opremi, a u partnerstvu sa Crvenim krstom obezbedila je i značajnu finansijsku donaciju za socijalno najugroženije i najranjivije delove društva. Uz to, strateški se usmerila, ka podršci preduzetnicima koji posluju u oblasti ugostiteljstva, kao i ka malim preduzetnicima sa juga Srbije. Takođe, nije odustajala od svojih tradicionalnih projekata podrške lokalnoj zajednici, ali i akcijama za zaštitu životne sredine, smanjenje emisija štetnih gasova, kao i od održive ambalaže.

Tokom 2020. i 2021. godine podržano je preko 170 različitih projekata, a za razvoj lokalnih zajednica donirana je velika količina proizvoda, kao i velika količina novčanih i materijalnih sredstava. Među podržanim projektima posebno izdvajamo projekat „Vlasina – čista ljubav”.

Plaketu „Dobročinitelj“ primila je gđa Nina Elezović, direktorka za korporativne poslove i održivost kompanije Coca-Cola HBC Srbija. Priznanje je uručio g. Milan Ristić, predsednik udruženja „Moja Srbija“.