Deda Mraz

Da naše dobro donese dobro – Deda Mraz si ti!

Pozivamo građane Srbije da ovog 31. decembra svi zajedno budimo odgovorni, da ostanimo kod svojih kuća, da pripremimo za sebe i svoje ukućane najveseliji provod, a prethodno, tokom dana, da uputimo najlepše čestitke onima kojima je naša pomoć najpotrebnija.

Tokom ovogodišnjih praznika svima će biti teško, jer neće moći da se opuste i da se druže sa svojim prijateljima na uobičajen način. Ali postoje ljudi kojima je teže nego ostalim građanima. Često su to mališani kojima su životne nedaće oduzele najlepše radosti detinjstva i koji su bez naše podrške potpuno nemoćni.

Ovde ćemo vam ponuditi nekoliko mogućnosti za dobročinstvo, za koje znamo da će mnogima doneti neophodnu radost, a nekim mališanima će možda i spasiti život.

Fondacija „Budi human – Aleksandar Šapić“, za pomoć bolesnoj deci i odraslima
Pošaljite sms poruku na broj 3030. U poruci upišite 1
Iznos: 200 dinara

Fondacija „Podrži život“, za pomoć bolesnoj deci
Pošaljite sms poruku na broj 5757. U poruci upišite tekst po želji.
Iznos: 100 dinara

Humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“, za pomoć deci i siromašnim porodicama
Pošaljite sms poruku na broj 7763. U poruci upišite tekst po želji.
Iznos: 200 dinara

Fondacija „Ana i Vlade Divac“, za školske stipendije siromašnoj deci
Pošaljite sms poruku na broj 2112. U poruci upišite tekst po želji.
Iznos: 100 dinara

Možete poslati jednu čestitku. Možete ih poslati više. Mi ćemo izračunati koliko novca bismo potrošili za uplatu organizovanog dočeka i taj novac ćemo, uz najlepše želje, uplatiti na ove brojeve. Učinite to i vi. I delite na društvenim mrežama, da nas bude što više.

Naglašavamo da svim srcem podržavamo inicijativu tima „Kreni-Promeni“, kojom se apeluje na rukovodstva gradova i opština u Srbiji, da preusmere sredstva predviđena za svečani doček Nove godine na lečenje dece koja boluju od teških i retkih bolesti. Da li će takva odluka biti doneta, nažalost, ne zavisi od nas, već od gradskih i opštinskih čelnika, ali naše dobročinstvo zavisi samo od nas.

Na trenutak zaboravimo netrpeljivost i podele. Budimo jedinstveni.
Da Nova godina bude srećna svima nama, da 31. decembra kažemo „Ovo je moja Srbija“, da naše dobro donese dobro. Zajedno, mi to možemo.

Poslušajte šta kaže veliki dobročinitelj, gospodin Milomir Glavčić iz Kanade, koji je imao tu sreću da tokom svog života pomogne mnogim ljudima.