Čisto i sigurno

Donacija dezinfekcionih sredstava i opreme u okviru projekta ,,Čisto i sigurno”

U okviru podrške turističkom sektoru u Srbiji, Evropska unija realizuje projekat donacije neophodnih zdravstveno-bezbednosnih sredstava i mera radi sprečavanja širenja virusa COVID- 19. Uokviru projekta „Čisto i sigurno”, Turističkoj organizaciji Beograda je dodeljen dezinfekcioni materijal za raspodelu ugostiteljskim objektima i turističkim mestima, kako bi svoj posao obavljali u skladu sa propisanim merama i gostima priuštili bezbedan boravak u našem gradu.

Turistička organizacija Beograda je počela raspodelu doniranog dezinfekcionog materijala i opreme namenjene smeštajnim kapacitetima u Beogradu, ustanovama koje turisti i građani posećuju ili priređuju programe za turiste i građane, kao i javnim površinama koje turisti i građani koriste. Među privrednim subjektima su: hosteli – RJ Aleksa Dejović, RJ Petar Drapšin, RJ Zmaj, RJ Karađorđe, RJ Stevan Čolović, Dom učenika srednjih škola Patrijarh Pavle-Beograd; registrovani kampovi u Beogradu – West Camp BG, kamp Dunav, Camping Belgrade Avala, Zornića kuća; JP ,,Beogradska tvrđava”, JKP ,,Gradske pijace”, JP ,,Ada Ciganlija”, JP Emisiona tehnika i veze – Avala; Beo Zoo vrt; Institut za botaniku i botanička bašta ,,Jevremovac”, Šumska uprava Avala, SC ,,Šumice”, Turistička organizacija gradske opštine Surčin, Centar za kulturu Grocka.

U narednom periodu, TOB će podeliti ostatak dezinfekcionih sredstava i opreme i drugim javnim preduzećima u gradu, nekategorizovanim smeštajnim kapacitetima u Beogradu, kao i ustanovama kulture, otvorenim autobusima namenjenim za turističko razgledanje grada, glavnim turističkim atrakcijama, ali i drugim frekventnim lokalitetima u gradu.

Projekat je finansiran je od strane Evropske unije i Vlade Savezne Republike Nemačke, a sprovodi se od strane Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju – GIZ.