Fondacija Studenica: Stipendije dodeljene najboljima

Fondacija Studenica: Stipendije dodeljene najboljima

Za Fondaciju Studenica novembar predstavlja najlepši period u toku godine, jer se upoznaje sa novim stipendistima Fondacije, a neprestanu inspiraciju dobijaju od sjajnih i uspešnih studenata. Ove godine, gotovo četrdeset srpskih studentkinja i studenata koji su najbolji među najboljima, postali su stipendisti ove Fondacije.

Iako su neretko u nezavidnoj finansijskoj situaciji, ovi studenti uspevaju da svoju ljubav ka nauci i težnji ka uspehu stave na prvo mesto, a školovanje bar delom pokušava da im olakša Fondacija i to kroz zajedničku, donatorsku pomoć! 

Fondacija se zahvaljuje svim donatorima koji su obezbedili ovogodišnje stipendije i pozivaju i druge da se pridruže zajednici i budu deo budućnosti najboljih srpskih studenata iz Srbije uključujući Kosovo i Metohiju, kao i iz Republike Srpske i regiona – i zato donirajte!

Studenti i alumnisti su najveći ponos ove fondacije, a danas su svetski uspešni ljudi u svojim branšama.

Ovogodišnji stipendisti dolaze iz Niša, Zvečana, Kosovske Mitrovice, Nikšića u Crnoj Gori, Čajniča u Republici Srpskoj, Blaca, Draginja, naravno Beograda itd. Fakulteti obuhvataju takođe širok raspon od talenata u fizici, biohemiji, medicini i elektrotehnici, do političkih i pravnih nauka u kojima su prvaci, i svetskih muzičkih talenata.

Alumnisti svoj uspeh beleže kako u Srbiji, tako i širom sveta, bivajući svetski priznati stručnjaci u svojim oblastima delovanja. Više o alumnistima možete pročitati ovde.

Pozivamo vas da podržite programe ove fondacije koji neguju izuzetne srpske talente, uključujući one sa Kosova i Metohije, Republike Srpske i regiona. Pomozite da i oni iskoriste svoj talenat i postanu uspešni kao i njihovi prethodnici.