Institut „Selters”: „Humanost u delu”

Institut „Selters”: „Humanost u delu”

Institut za rehabilitaciju oblikuje zdraviju budućnost

Institut za rehabilitaciju sa sedištem u Sokobanjskoj 17, u Beogradu i organizacionim delom „Selters” u Mladenovcu je institucija koja je postala sinonim za brigu o zdravlju i dobrobiti. U samom Institutu leži neumorna posvećenost dobročinstvu i promociji prevencije i zdravlja. Na čelu sa direktorom Instituta prim. dr med. sci Snežanom Kostić, Institut za rehabilitaciju nije samo zdravstvena ustanova, već pravo utočište za sve kojima je potrebno lečenje, podrška i nada.

Institut u Sokobanjskoj 17 specijalizovana je jedinica za lečenje i rehabilitaciju kardioloških pacijenata koja igra vitalnu ulogu u širem spektru usluga koje pruža Institut, omogućavajući holistički pristup zdravlju srca kroz specijalizovane savremene terapeutske programe.

Institut „Selters”, poznat i kao Selters banja, zauzima posebno mesto u medicinskom i turističkom pejzažu Beograda, zahvaljujući svojim jedinstvenim prirodnim resursima i bogatoj istoriji. Lekovita voda „Selters” otkrivena davne 1898. godine, ujedno je i centralni element teraputskih tretmana u Institutu „Selters”, pružajući značajne beneficije za zdravlje, posebno u tretmanu reumatoloških, neuroloških i ortopedskih stanja, kao i u savremenim tretmanima antistress programa za prevenciju. Zahvaljujući lekovitosti vode „Selters” Institut je stekao reputaciju kao vodeći rehabilitacioni centar u regionu i šire, privlačeći pacijente i turiste iz različitih delova sveta.

Postojanje Instituta „Selters” kao prirodnog lečilišta na teritoriji grada Beograda dodatno podiže značaj ovog grada kao centra zdravstvenog turizma u Srbiji. Bogatstvo i dostupnost prirodnih lekovitih resursa u samom srcu jednog od najvećih gradova regiona, omogućava Beogradu da se istakne kao destinacija koja nudi ne samo kulturne i istorijske atrakcije, već i izuzetne mogućnosti za unapređenje zdravlja i dobrobiti.

Institut za rehabilitaciju kontinuirano radi na unapređenju svojih usluga i infrastrukture, kombinujući tradicionalne metode lečenja sa savremenim medicinskim praksama. Ova sinergija tradicije i inovacije omogućava Institutu da pruži najviši standard usluga svojim pacijentima i korisnicima, dok istovremeno održava i neguje svoje prirodno nasleđe koje je ključni deo njegovog identiteta i ponude.

Kroz svoje delovanje, Institut ne samo da pomaže pacijentima da povrate zdravlje i funkcionalnost, već doprinosi i širem društvenom i ekonomskom razvoju lokalne zajednice i regiona. Pored medicinske rehabilitacije, poseban doprinos je u podizanju kvaliteta života pacijenata i korisnika, što ulogu dobročinitelja ogleda u brojnim inicijativama koje premašuju granice uobičajenog medicinskog tretmana. Pored edukacije samih pacijenata i njihovih porodica, Institut nastoji da ukaže široj populaciji na značaj prevencije i očuvanje zdravlja, što doprinosi boljem razumevanju zdravstvenih pitanja u zajednici, a ključno je za smanjenje učestalosti i težine zdravstvenih problema.

Jedna od ključnih inicijativa Instituta je usmerena na širenju svesti o prevenciji, zahvaljujući čemu je zdravstveni turizam u Seltersu doživeo značajan porast. Programi prevencije fokusirani su na očuvanju zdravlja i snage radno sposobnog stanovništva, edukacijom o načinima zaštite od stresa i drugih rizika, što doprinosi spanjenju apsentizma i promoviše produktivniji život.

Institut „Selters” je aktivan učesnik u promociji zdravstvenog turizma, privlačeći posetioce ne samo iz Srbije već i iz inostranstva. Ovo ne samo da pomaže u poboljšanju imidža regije kao destinacije za zdravstveni turizam, već stimuliše i lokalnu ekonomiju. Hotelijerstvo, ugostiteljstvo i druge uslužne delatnosti imaju koristi od povećanog obima poseta Seltersu.

Institut za rehabilitaciju pomaže u izgradnji zdravije zajednice, potvrđujući svoju posvećenost ne samo lečenju bolesti i stanja, već promociji opšteg dobra. Kroz ove aktivnosti, Institut za rehabilitaciju ne samo da osnažuje pojedince, već i učvršćuje temelje zdravije društvene zajednice.