NIS Dobročinitelj 2024Kompanija NIS a.d. Novi Sad dobitnik je specijalne plakete „Dobročinitelj“ za kontinuirani doprinos zajednici

Kompanija NIS, u želji da podrži razvoj zajednice, 2009. godine uspostavila je program društvene odgovornosti „Zajednici zajedno”. Tokom 15 godina sprovođenja programa, ostvarili su partnerstva sa 13 gradova i opština u kojima živi i radi 2,8 miliona građana. Više od 1,7 milijardi dinara uloženo je u realizaciju preko 1100 projekata ključnih za razvoj društva, poput obrazovanja, zdravstva, zaštite životne sredine, kulture i sporta.

Program „Zajednici zajedno” unapredio je rad više od 180 obrazovnih ustanova, opremio 45 bolnica i domova zdravlja, obezbedio donaciju 14 sanitetskih vozila, kao i uređenje 146 dečjih igrališta i sportskih terena. Odlučni u nameri da strateški doprinesu, NIS će i dalje snažno podržavati razvoj zajednice, posebno kroz kreiranje podsticajnog okruženja za decu i mlade, što odražava njihov korporativni slogan „Budućnost na delu”.

Za 15 godina uspešnog sprovođenja projekta „Zajednici Zajedno”, kompanija NIS je dobitnik Specijalne plakete „Dobročinitelj“ za kontinuirani doprinos zajednici.

Nagradu „Dobročinitelj“ primila je gđa Jasmina Lukić, rukovoditeljka Sektora za društveno odgovorno poslovanje kompanije NIS a.d. Novi Sad. Priznanje je uručio g. Milan Ristić, predsednik udruženja „Moja Srbija“.