Podrži super devojčicePodrži super devojčice

MOBA jednoj devojčici dodeljuje stipendiju iz oblasti biologije

Sve popularniji brend prirodne kozmetike MOBA, u saradnji sa Alternativnim centrom za devojke (ACZD), dodeljuje stipendiju iz oblasti biologije u sklopu programa „Podrži super devojčice”. Radi se o crowdfunding kampanji gde se prikupljaju sredstva za podršku talentovanim devojčicama u Srbiji, kako bi mogle da se dalje usavršavaju i napreduju u oblasti nauke, umetnosti i sporta. Kampanja se organizuje treću godinu zaredom, povodom Međunarodnog dana devojčica koji se obeležava 11. oktobra. Prikupljanje sredstava traje do 10. oktobra, a konkurs za stipendistkinje biće otvoren od 15. do 30. septembra.

Povodom dodeljivanja stipendije, osnivačice projekta MOBA ističu:

„Privatno pratimo rad Alternativnog centra za devojke od ranije i izuzetno nam je drago da sada kao ženski preduzetnički brend, možemo i konkretnom akcijom da stanemo iza svojih reči i stavova. Odabrale smo biologiju, jer je to nauka o životu i uže govoreći, o prirodi i ljudskom organizmu, kojima se i mi bavimo. Bila bi nam čast da jednog dana sarađujemo sa nekom od mladih naučnica ili umetnica”.

MOBA je ženski preduzetnički brend zasnovan na principima mobe, starog običaja na moderan način. Osnovna misija im je ženska podrska i zajedništvo. Kažu – najplodonosnija je nega žene koja to tek treba da postane.

„Čast nam je da u tim najnežnijim godinama možemo da budemo podstrek nekome, jer znamo koliku težinu i dugovečnost ima svako iskustvo u tom životnom dobu. Drage devojčice, ovo je za vas, ali i za male nas!”

MOBA koristi sastojke dobijene iz biljaka, kao i druge koji su po standardima Ecocert i Cosmos odobreni u prirodnoj kozmetici. Recept za negu kože je, kako kažu – nežno, temeljito i istrajno. Nema rezultata preko noći.

To je i maksima za koju se, sasvim sigurno, zalaže i buduća dobitnica njihove stipendije.