Nectar nagrade

Moja zelena energija

Nectar grupa i Nije svejedno fondacija nagradili su najbolje radove na likovnom konkursu „Moja zelena energija” koji je u saradnji sa Opštinom Vladičin Han raspisan u junu za sve predškolce, osnovce i srednjoškolce povodom planiranog puštanja u rad kotlarnice na biomasu i prirodni gas u fabrici Nectar, u ovom gradu

Prve tri nagrade dobili su Tamara Tasić, VI-2, potom, Andrej Jovanović, II-2, oboje iz OŠ Branko Radičević i Angelina Stefanović iz predškolske ustanove Pčelica. Njima su na svečanosti u prostorijama Opštine Vladičin Han uručeni vaučeri u iznosu od 20.000, 10.000 i 5.000 RSD za kupovinu sportske opreme.

Žiri je posebno pohvalio i radove: Mihajla Mančića (PU Pčelice), Jovane Dabić (OŠ Sveti Sava), Lazara Stanojevića (OŠ Branko Radičević), Maksima Mladenovića (OŠ Branko Radičević), Nikoline Filipović (OŠ Branko Radičević) i Petre Jović (OŠ Branko Radičević) a osim pohvale, dobili su i paket sa Nectar proizvodima.

Upraviteljka Nije svejedno Fondacije kompanije Nectar, Ana Radun se zahvalila svoj deci koja su učestovala na konkursu, ali i njihovim roditeljima koji su ih u tome podržali i nastavnicima, vaspitačima, profesorima likovne kulture, a posebno Opštini Vladičin Han koja je podržala akciju i pomogla u organizaciji konkursa.

Pristiglo je više od 50 radova, veoma maštovitih crteža kojima su deca pokazala da su ekološki obrazovana, da vole prirodu, učestvuju u akcijama za njenu zaštitu i poslali su nam svima poruku da je upravo lepa, zdrava i čista priroda uslov za bogatiji i bezbrižniji život. Na nama je da tu njihovu važnu poruku pretvorimo u realnost, a Nectar svojim ulaganjem u zelenu energiju i opredeljenjem da ulaže u održivu proizvodnju upravo to bira kao svoj put”, istakla je na dodeli nagrada Radun.

Na svečanom otvaranju novog pogona na bio masu koje je, zbog epidemiološke situacije pomereno za rano proleće, biće otvorena i pomalo nesvakidašnja izložba na unutrašnjim i spoljašnjim zidovima fabrike gde će biti izloženi svi radovi koji su ušli u uži izbor.

Za prvih dvadeset godina poslovanja Nectar je prešao put od male porodične kompanije sa misijom da proizvodi zdrave proizvode do regionalnog lidera sa 110 miliona konsolidovanih prihoda, 30% izvoza i 23% učešća na tržistu regiona. Nectar grupa danas broji više od 1.300 zaposlenih i osim Nectara obuhvata i Fructal i Hebu. Kompanija je strateški usmerena na primenu agende održivosti poslovanja gde je jedan od ključnih fokusa na daljem unapređenju energetske efikasnosti i maksimalnom mogućem smanjenju emisija štetnih gasova. Do sada je uloženo preko 7 miliona evra u održive izvore energije u Nectar postrojenjima u Bačkoj Palanci i Vladičinom Hanu.

Foto: Mia Dovijanić