Donacija školskom i dečjem dispanzeru DZ ČačakNeka svako dete bude čuvar planete

Donacija školskom i dečjem dispanzeru DZ Čačak

Svesni klimatskih promena sa kojima se suočavamo i onih koje slede, jasno nam je svima da zaštita onoga što je preostalo nije dovoljna. Kompanija P….S…. fashion godinama unazad sprovodi društveno odgovorne aktivnosti, a veliki broj njih usmeren je na ekološke projekte i projekte koji se tiču zaštite životne sredine. Ovaj put poželeli su da u projekat uključe i najmlađe. Kroz rad sa mladim ljudima, njihovim porodicama, vrtićima, školama i zdravstvom, želeli su da inspirišu nove generacije i pomognu mladima da donesu pozitivne odluke za svetliju budućnost naše planete i da postanu brižni ambasadori njenog očuvanja.

U petak, 30. juna, u Školskom i dečjem dispanzeru pred predstavnicima medija, zajedno sa zdravstvenim radnicima DZ Čačak predstavljen je novi projekat. Ispred kompanije P….S…. fashion o projektu govorila je Slađana Pantović, vlasnica i glavna kreatorka i posebno istakla: „Ceo ovaj prostor je oslikan i usmerava decu jednim bajkovitim predelom da se zaljube u prirodu, da je vole, da je cene i da vide koliko je svim tim živim bićima potreban doprinos nas, ljudi, da bi sve opstalo i da bi živeli u saradnji”.

Direktorka marketinga u kompaniji Sandra Paunović naglasila je da je ovim projektom uređeno 300m2: „Koristili smo ekološke boje i materijale, tako da je sve u skladu sa samom temom, a to je očuvanje životne sredine”.

„Cilj ovog projekta je da kod dece i mladih razvijemo interesovanje o ovoj važnoj temi, da ih podstaknemo da razmišljaju o tome šta oni mogu da učine pozitivno za svoje okruženje i da konačno podignemo svest o značaju zaštite životne sredine. Kao društvo moramo težiti obnovi životne sredine, a ujedinjenim delovanjem, još uvek možemo zaustaviti gubitak prirode i postaviti je na put oporavka”, navode iz P….S…. fashiona.

Ovaj projekat zaokružen je eko konkursom pod nazivom „NEKA SVAKO DETE BUDE ČUVAR PLANETE”. Pozivaju se deca predškolskog i školskog uzrasta da na imail adresu ekokonkurs@ps.rs pošalju svoje radove na temu zaštite životne sredine. Svi učesnici konkursa dobiće nagradu, a najkreativniji će biti dodatno nagrađeni.

Foto: P….S….