NIS Dobročinitelj

NIS a.d. Novi Sad dobitnik je priznanja „Dobročinitelj“ za 2022. godinu

Kompanija NIS je samo tokom 2021. godine u oblasti – javno zdravlje i socijalna zaštita, obrazovanje i nauka, ekologija i zaštita životne sredine, sport i kultura, uložila 315 miliona dinara.

Tokom 2020. godine ova kompanija je zdravstvenim ustanovama donirala i 60 hiljada litara negazirane vode „Jazak”, posredovala u donaciji 1.500 metričkih tona naftnih derivata, donirala 270 tona aviogoriva i ustupila na korišćenje, a sledeće godine i donirala vozilo iz sastava voznog parka NIS-a. U 2021. godini je donirala više od 122 hiljade litara negazirane vode „Jazak”, 350 kompleta posteljine za bolničke krevete i 540 kg hidrauličnog ulja „Nisotek Hidrol HC 45”.

Pored izuzetne novčane i materijalne pomoći kompanija se posvetila i sprovođenju brojnih edukacija, predavanja i radionica, a teme na tom polju bile su fokusirane pre svega na digitalizaciju nastavnog procesa u Srbiji i unapređenje bezbednosnih sistema u obrazovnim ustanovama, a potom i na ekologiju i zaštitu životne sredine, ali i na mnoge druge važne teme.

Plaketu „Dobročinitelj“ primio je g. Vadim Smirnov, Zamenik generalnog direktora i Direktor Funkcije za odnose sa državnim organima i korporativne komunikacije kompanije NIS. Priznanje je uručio g. Milan Ristić, predsednik udruženja „Moja Srbija“.