Novak Đoković Fondacija

Novak Đoković Fondacija dobitnik je zlatne plakete „Dobročinitelj“ za 2022. godinu

Novak Đoković Fondacija fokusirana je na rani razvoj dece i predškolsko obrazovanje, pa je tako bilo i u prethodne dve godine, kada su uz njihovu pomoć otvorene četiri predškolske ustanove u Ljukovu, Ljubišu, Stopanji i Topoli. Za to vreme, održane su i brojne radionice, online edukacije, sportske manifestacije i paneli usmereni ka učiteljima, roditeljima i deci, a sve sa ciljem da se prepozna značaj ranog razvoja i da predškolsko obrazovanje do 2030. godine bude dostupno za više od 90% mališana u Srbiji.
Kao reakcija na situaciju sa pandemijom, poznato je i da su osnivači Fondacije Jelena i Novak Đoković donirali milion evra za pomoć zdravstvenom sistemu Srbije i više od 40.000 evra Opštoj bolnici Novog Pazara, a pratile su ih i donacije Fondacije i njenih partnera koje su pružile mogućnosti za nabavku velike i veoma vredne količine sredstava potrebnih za borbu protiv virusa korona.

Zlatnu plaketu „Dobročinitelj“ primila je gđa Maja Kremić, nacionalna direktorka Novak Đoković Fondacije. Priznanje je uručio g. Andreja Mladenović, pomoćnik gradonačelnika grada Beograda.