Najbolje u Srbiji 2023

Najbolje u Srbiji

U četvrtak, 30. marta 2023. godine, u Velikoj sali Medija centra u Beogradu, u okviru kampanje Najbolje u Srbiji, svečano su uručena priznanja Moj izbor i Dobročinitelj.

Kampanju „Najbolje u Srbiji“ već četrnaest godina organizuje udruženje „Moja Srbija“ u saradnji sa Centrom potrošača Srbije. Podršku za organizaciju kampanje pružili su Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine Republike Srbije i Grad Beograd.

Priznanja Moj izbor koja se dodeljuju za najbolje domaće proizvode i brendove, ove godine su dodeljena po trinaesti put. U konkurenciji za nagradu se našlo oko 1.000 domaćih proizvoda i brendova.

Nagrade „Moj izbor“ osvojili su: Dunav osiguranje u kategoriji „Osiguravajuća društva“, Zaječarsko u kategoriji „Pivo”, Dijamant ulje u kategoriji „Ulje, prilozi i prelivi”, Zlatiborac suvomesnati proizvodi u kategoriji „Meso i mesne prerađevine” i Merix u kategoriji „Kozmetika i sredstva za higijenu“. Začin C je osvojio najviše glasova potrošača u kategoriji „Supe, brašno i dodaci jelima“, Dogma u kategoriji „Kraft pivo“, Forma Ideale u kategoriji „Nameštaj“, neXt sokovi u kategoriji „Bezalkoholni napici“ i Gorki list u kategoriji „Žestoka pića“. Za svoju omiljenu grickalicu potrošači su proglasili Smoki, dok je omiljeni slatkiš potrošača Plazma keks.

U okviru svečanosti uručene su i nagrade Dobročinitelj, za najodgovornije kompanije i organizacije u Srbiji.

Cilj akcije Dobročinitelj jeste podsticanje organizacija i pojedinaca u Srbiji da ulažu u razvoj zajednice u kojoj žive i rade, da čuvaju životnu sredinu, kao i da pomažu građanima kojima je pomoć neophodna. Takođe, cilj je podsticanje kompanija koje posluju u Srbiji da budu društveno odgovorne i da doprinesu poboljšanju života svojih zaposlenih, njihovih porodica i društva u celini.

Dobitnici priznanja Dobročinitelj 2023, za društveno odgovorne aktivnosti u prethodnom periodu su: Delez Srbija, Lidl Srbija, Nestle Adriatic S, Dunav osiguranje i Srpski filantropski forum, dok su Zahvalnice dobila udruženja Banka hrane Vojvodina, GEA, Jedan posto, Na pola puta i Predškolska ustanova „Stonogica”, koje su se posebno istakle svojim odgovornim akcijama u prethodnom periodu.

Zlatnu plaketu Dobročinitelj, na osnovu glasova prethodnih dobitnika Zlatne plakete, dobila je Fondacija „Alek Kavčić“.