Predškolska ustanova Stonogica

Zahvalnica za Predškolsku ustanovu „Stonogica“

U okviru Svečane dodele priznanja „Dobročinitelj“ za 2023. godinu dodeljena je zahvalnica Predškolskoj ustanovi „Stonogica“ za podršku lokalnoj zajednici tokom prethodnog perioda.

Predškolska ustanova „Stonogica“ organizovala je i relazovala veliki broj humanitarnih akcija zajedničkog naziva „Iznedrimo dobro! Od dece deci!“. Tradicionalno, svakog oktobra, tokom dana „Dečije nedelje“ sakupljaju se sredstva potrebna za 80 mališana, korisnika socijalne zaštite „Dečjeg sela“ u Sremskoj Kamenici. Svakog jula, organizuje se humanitarna akcija prodajnog karaktera, kojom se obezbedi značajan novac za decu i porodice kojima je pomoć neophodna za lečenje. Opet, tradicionalno, 22. aprila, obeležavajući Dan Planete Zemlje, „Olimpijada za tate“, obezbedi sredstva koja se usmeravaju na porodice, na škole ili na ozelenjavanje stadiona. U prethodne tri godine obezbeđeno je i preko 2000 knjiga za formiranje biblioteka u seoskim vrtićima i školama. A na putu dobročinstva članovi ove ustanove nisu zaboravljali ni najstarije sugrađane, bake i deke, korisnike usluga domova za stara lica.

Zahvalnicu je primila gđa Vesna Stanimirović, direktorka Predškolske ustanove Stonogica. Zahvalnicu je uručio g. Radenko Durković, zamenik sekretara za privredu Grada Beograda.