Gea

Zahvalnica za Udruženje za ekologiju i zaštitu životne sredine „Gea“

U okviru Svečane dodele priznanja „Dobročinitelj“ za 2023. godinu dodeljena je zahvalnica udruženju za ekologiju i zaštitu životne sredine „Gea“ za podršku lokalnoj zajednici tokom prethodnog perioda.

Udruženje za ekologiju i zaštitu životne sredine „Gea“ je u prethodne tri godine sprovelo brojne ekološke akcije, a samo neke od njih su: Božićna škola ekologije, koja podrazumeva radionice neformalnog obrazovanja o zaštiti životne sredine, Eko fest – izložba fotografija ekoloških problema u pirotskom okrugu, Međunarodni ekološko volonterski kamp – okupljanje volontera iz evropskih zemalja i Srbije, Eko sistem progam – projekti na unapređenju očuvanja zaštićenih područja Stare planine, Eko zajednica – unapređenje kvaliteta života u romskim zajednicama uklanjanjem divljih deponija, a sprovedena je i realizacija radova na uređenju gradskih i seoskih mesnih zajednica, zapošljavanjem nezaposlenih, pogotovo osoba sa invaliditetom i iz marginalizovanih grupa.

Zahvalnicu je primio g. Aleksandar Vidanović, predsednik upravnog odbora udruženja. Zahvalnicu je uručio g. Radenko Durković, zamenik sekretara za privredu Grada Beograda.