Zajednici zajedno: Bezbedno školovanje za 4000 učenika

Zajednici zajedno: Bezbedno školovanje za 4000 učenika

Podrška kompanije NIS osnovnim i srednjim školama u Kikindi

Bezbednost dece u školama i kvalitetno obrazovanje vrednosti su koje kompanija NIS deli sa zajednicom u kojoj posluje. Tako je u okviru programa društvene odgovornosti „Zajednici zajedno”, NIS donirao sredstva u iznosu od 17 miliona dinara za unapređenje bezbednosti dece i nastavnika u 12 osnovnih i srednjih škola u Kikindi. Uvođenjem savremenih sistema zaštite poput video nadzora, alarma i SOS tastera, više od 4.000 učenika u ovom gradu imaće veću bezbednost, a školska imovina efikasniju zaštitu.

Ovim povodom predstavnici Grada Kikinda, kompanije NIS i Gradskog veća za kulturu i obrazovanje, posetili su Osnovnu školu „Sveti Sava”, koja je jedna od podržanih u okviru programa „Zajednici zajedno”. Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde, ovom prilikom je istakao značaj saradnje kompanije NIS i Grada u okviru podrške zajednici.

Zajednici zajedno: Bezbedno školovanje za 4000 učenika

„Nastavljamo projekte društvene odgovornosti sa NIS-om koji su otpočeti još 2009. godine. U tom periodu zajedno sa kompanijom NIS realizovali smo 164 projekta u koje je uloženo 236 miliona dinara. Neki od njih su izgradnja parkova, igrališta, podrška vrtićima i školama. I ovim projektom nastavljena je tradicija podrške i jasno pokazujemo opredeljenje Grada da vodimo računa o deci”, rekao je Lukač, dok je Milan Borenović, rukovodilac pogona Severni Banat u kompaniji NIS izrazio zadovoljstvo realizacijom projekata koji su namenjeni bezbednosti najmlađih.

„Ovaj projekat sproveli smo zajedno sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvom unutrašnjih poslova i našim lokalnim partnerom Gradom Kikindom. Podsetio bih i na to da smo i tokom prošle godine, u okviru programa ’Zajednici zajedno’ uložili 15,5 miliona dinara namenjenih za realizaciju pet projekata iz oblasti zaštite životne sredine u Kikindi. I u narednom periodu nastavićemo da ulažemo u zajednicu i budemo partner na projektima koji doprinose opštem boljitku svih nas”, objasnio je Borenović.

Gordana Rackov, direktorka Osnovne škole „Sveti Sava” iz Kikinde, objasnila je da je donaciju dobilo 12 škola, odnosno osam osnovnih i četiri srednje škole.