Bambi Dobročinitelj 2024Kompanija Bambi dobitnik je priznanja „Dobročinitelj“ za 2024. godinu

Kompanija Bambi kontinuirano pruža podršku zajednici kroz različite inicijative. Kroz program „Mala škola reciklaže”, edukovano je više od 2.000 osnovaca, uzrasta od 1. do 4. razreda u svim školama u Požarevcu o značaju reciklaže. Škole su sakupile preko 700 kilograma ambalažnog otpada, a predstavljanje rezultata projekta i nagrađivanje škola „Mala škola reciklaže” ispraćeno je postavljanjem reciklažnog ostrva i edukacijama građana. Tokom 2023. godine donirano je više od 65.000 Plazma paketića svim đacima prvacima širom Srbije, kao i više od 10.000 novogodišnjih paketića onima kojima je to najpotrebnije, a Bambi je postao i deo poklon-paketa za mame u porodilištima.

Kroz kampanju „Jednakost dolazi iz kuće” i podršku akciji „Spasimo hranu, spasimo humanost”, podignuta je svest o socijalnoj i ekonomskoj nejednakosti. Takođe, Bambi je inspirisao ljude da pokažu solidarnost i empatiju, podržavajući preko 40 ustanova i donirajući preko 36 miliona dinara.

Nagradu „Dobročinitelj“ primila je gđa Ana Diković, ekspertkinja za eksternu komunikaciju i održivost. Priznanje je uručio g. Milan Ristić, predsednik udruženja „Moja Srbija“.