Banka hrane Vojvodina DobročiniteljBanka hrane Vojvodina dobitnik je priznanja „Dobročinitelj“ za 2024. godinu

Banka Hrane Vojvodina ističe se plemenitim poduhvatom svakodnevnog doniranja hrane najugroženijim grupama našeg stanovništva. Doniranje hrane obavlja se uz pomoć prikupljanja visokokvalitetnih donacija od kompanija poput Deleza, Pionira, Atlantic Grupe, Nectara, Imleka, Nestlea, Jaffe, Bambija, Koka-Kole, La Linea Verde i drugih. Ove donacije omogućavaju raznovrsnu ishranu i podržavaju zdravlje onih koji se suočavaju sa glađu.

Efikasno sakupljanje hrane i distribucija do preko 150 partnerskih udruženja i organizacija omogućavaju dostavu hrane do širokog spektra korisnika u Vojvodini, pružajući im osnovnu pomoć. Takođe, kroz programe kao što su „Tanjir po Tanjir” i „Prvi Hleb – HRANA ZA SVE”, u saradnji sa Delezom, omogućava se direktna dostava paketa sa hranom socijalno ugroženim zajednicama, podižući svest o problemu gladi i pružajući podršku najugroženijima.

Nagradu „Dobročinitelj“ primio je g. Srđan Budimčić, osnivač i direktor Banke hrane Vojvodina. Priznanje je uručio g. Milan Ristić, predsednik udruženja „Moja Srbija“.