Wiener Städtische osiguranje Dobročinitelj 2024Wiener Städtische osiguranje dobitnik je priznanja „Dobročinitelj“ za 2024. godinu

Wiener Städtische osiguranje je u poslednje tri godine dalo značajan doprinos u oblasti društveno odgovornog delovanja. Inicirajući sopstvene programe ili u partnerstvu sa organizacijama i zajednicom ova kompanija sprovodila je uspešne humanitarne, ekološke i edukativne akcije. Značajan doprinos dala je u oblasti kulture i umetnosti, a kao što znate ponosni je osnivač Wiener Art kolekcije, kojom podstiče razvoj i afirmaciju savremene umetničke produkcije u Srbiji.

Pažnju žirija, najviše je privukao projekat korporativnog volontiranja LANAC DOBROTE – koji direktno sprovode zaposleni još od 2011. godine.

Oni su do danas sproveli brojna dobročinstva starajući se o dobrobiti zajednice u kojoj žive i rade. Humanitarne i druge akcije koje Wiener volonteri pokreću posvećene su socijalno osetljivim grupama, ali i najširoj zajednici, jer doprinose podizanju svesti o važnim temama kao što su socijalna inkluzija, zaštita životne sredine i održivi rast.

Nagradu „Dobročinitelj“ primila je gđa Svetlana Smiljanić, članica Izvršnog odbora Wiener Städtische osiguranja. Priznanje je uručio g. Milan Ristić, predsednik udruženja „Moja Srbija“.